Termeni si conditii de utilizare a site-ului notapublica.ro


Folosirea serviciilor sau a informatiilor oferite de acest site web reprezinta acceptarea de catre dumneavoastra a termenilor si conditiilor de mai jos. Deschiderea unui cont pe notapublica.ro si/sau postarea de informatii pe site se pot face doar dupa acceptarea prezentelor termeni si conditii de utilizare.

Versiunea 1.0, realizata la data de 19.07.2012

 

1. Informatii despre site

1.1. Site-ul web notapublica.ro este detinut de Asociatia Opinia Publică Activă, cu sediul in Brasov, str. Muresenilor nr.18 ap.7, jud. Brasov figureaza inregistrata in Registrul asociatiilor si fundatiilor al Judecatoriei Brasov, la pozitia 65/31.05.2012, adresa email:  numit pe parcursul acestor termeni si conditii notapublica.ro.

1.2 notapublica.ro este un instrument online dezvoltat de Asociatia Opinia Publică Activă, care își propune responsabilizarea persoanelor publice, prin vot de încredere sau vot de blam acordat de opinia publică persoanelor publice.

1.3 In cazul continutului si opiniilor incarcate de utilizatori, notapublica.ro functioneaza intr-un regim de gazduire gratuita si, ca atare, nu putem fi facuti responsabili pentru continutul pus de terte persoane pe serverul nostru. Din cauza numarului mare de continut gazduit, este imposibil sa facem o evaluare prealabila, individuala si obiectiva a fiecarui continut postat de utilizatorii inregistrati. Desi depunem toate diligentele pentru identificarea si stergerea continutului ce ar incalca drepturile de proprietate intelectuala ale altor persoane, exista posibilitatea ca un anume continut postat de utilizatorii inregistrati sa incalce drepturile tertilor. In aceste conditii va rugam sa ne raportati continutul presupus ilegal sau sa ne trimiteti un email la adresa  cu continutul ilegal, locatia exacta a acestuia pe site-ul nostru si drepturile incalcate, pentru a permite administratorilor notapublica.ro sa actioneze in conformitate cu dispozitiile legale conform art 14 din Legea 365/2002 privind comertul electronic.

1.4. Prezentele termeni si conditii contin dispozitii obligatorii pentru orice utilizator inregistrat sau neinregistrat in site-ul notapublica.ro. Acest contract se completeaza cu dispozitiile Politicii privind datele personale.

2. Proprietatea Intelectuala

2.1 Continutul si design-ul notapublica.ro, inclusiv look&feel-ul acestuia si bazele de date accesibile prin intermediul sau, sunt proprietatea notapublica.ro si sunt protejate prin legislatia romana in vigoare cu privire la drepturile de autor si drepturile conexe. In cazul informatiilor si continutului postat de terte parti pe site-ul notapublica.ro, dreptul de autor si responsabilitatea asupra acestora apartin in totalitate celor care au publicat acea informatie.

2.2 Puteti copia si printa continutul notapublica.ro doar pentru folosinta dvs. personala. Este interzisa orice utilizare a continutului notapublica.ro in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document sau de legislatia in vigoare. Cererile de utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document pot fi trimise la adresa de email: .

2.3. In conditiile in care dvs. publicati continut protejat de drept de autor pe site-ul notapublica.ro, declarati ca:

  • sunteti de acord cu acordarea unei licente neexclusive, gratuite, nelimitate in timp si spatiu catre notapublica.ro pentru toate drepturile de autor asupra continutului publicat de dvs. pe site-ul notapublica.ro
  • garantati ca sunteti autorul continutului publicat sau ca aveti dreptul de a-l publica pe site-ul notapublica.ro
  • exonerati de raspundere notapublica.ro cu privire la orice plingere facuta de terti cu privire la continutul publicat de dvs. si gazduit de notapublica.ro

notapublica.ro isi rezerva dreptul de a corecta, modifica, sterge sau ascunde din zona publica a site-ului, continutul postat de dvs. pe site-ul notapublica.ro, fara informarea dvs. Drepturile de autor asupra operelor incarcate de utilizatori raman la acestia, notapublica.ro actionind doar ca un gazduitor gratuit al informatiilor respective.

2.4. In conditiile in care considerati ca un anumit continut aflat pe site-ul notapublica.ro incalca drepturile dvs. de proprietate intelectuala, dreptul la viata privata, la publicitate sau alte drepturi personale, sunteti rugat sa trimiteti un email la  cu drepturile incalcate pentru a permite administratorilor notapublica.ro sa actioneze in conformitate cu dispozitiile legale conform legii 365/2002 privind comertul electronic.

2.5. Dvs. intelegeti faptul ca sunteti singurii responsabili de orice continut publicat de catre dvs. pe platforma oferita de notapublica.ro, si ca sunteti singurii care puteti fi trasi la raspundere de autoritatile competente pentru incalcarea oricarui act normativ.

3. Suspendarea accesului

notapublica.ro poate, fara orice alta notificare sau formalitate si fara ca acest lucru sa necesite explicarea atitudinii sale, sa suspende sau sa blocheze accesul dvs. la continutul siteului sau la o parte a acestui continut.

4. Schimbari ale site-ului

notapublica.ro isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment portiuni ale continutului sau. De asemenea, notapublica.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorilor la o parte sau la intregul sau continut.

5. Inregistrare si responsabilitati

5.1. Inregistrarea pe site-ul notapublica.ro este gratuita. Posibilitatea de a publica anumite informatii in cadrul siteului este permisa doar utilizatorilor inregistrati.

5.3. Orice acces neautorizat la elementele ne-publice ale site-ului notapublica.ro reprezinta infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic si va fi sanctionata conform legislatiei romane in vigoare.

6. Informatiile puse la dispozitie de dvs.

6.1. Informatia pe care dvs. o furnizati despre dvs. catre notapublica.ro va fi folosita doar in concordanta cu prezentii termeni si conditii si cu Politica privind datele personale. Sunteti singurul responsabil cu privire la prezentarea informatiilor intre-un mod corect si complet in cadrul site-ului notapublica.ro.

6.2. Cadrul in care notapublica.ro proceseaza date cu caracter personal este explicat in cadrul Politicii privind viata privata.

7. Platformele de comunicare

7.1. notapublica.ro va poate pune la dispozitie platforme de comunicare care permit publicarea de informatii publice pe site, ca si posibilitatea de a ne contacta prin intermediul site-ului. Toate informatiile puse la dispozitie de dvs prin platformele noastre de comunicare vor fi considerate informatii publice si le vom putea folosi ca atare. Sunteti de acord ca, indiferent de circumstante, atat notapublica.ro cat si colaboratorii sai nu vor putea fi facuti raspunzatori pentru informatiile trimise sau omise si ca sunteti responsabil pentru continutul postat.

7.2. notapublica.ro isi rezerva dreptul de a dezactiva (fara posibilitatea ulterioara a utilizatorilor de a le reactiva) acele informatii publicate care contravin termenilor si conditiilor de utilizare sau pe care le considera ilegale, discriminatorii, daunatoare, sub orice forma, propriei imagini, partenerilor sau tertilor.

7.3. Dvs. sunteti singurul responsabil pentru continutul mesajelor dvs. Pentru aceasta, trebuie sa stiti ca postarea sau transmiterea de mesaje si anunturi prin intermediul platformelor de comunicatie puse la dispozitie de notapublica.ro este supusa urmatoarelor limitari:

  • Nu puteti publica, transmite sau face referire catre utilizatorii sau membrii notapublica.ro nici un fel de mesaj comercial nesolicitat, indiferent ca aceasta trimitere se face sau nu prin intermediul sistemelor de comunicatie puse la dispozitie de notapublica.ro sau prin intermediul altor mijloace de comunicatie;
  • Nu puteti publica sau face referire in nici un fel la mesaje care contin informatii confidentiale, indiferent ca acestea sunt sau nu prevazute cu mentiunea "confidential" sau cu orice alta mentiune de acest gen, sau la mesaje care au rolul de a afecta pretul, imaginea sau valoarea de piata al unui produs sau serviciu;
  • Nu puteti publica, transmite sau face referire in nici un fel la mesaje care contin texte ilegale, amenintatoare, abuzive, indecente, care incalca in orice fel dreptul de autor sau alte drepturi pe care le are un tert;
  • Nu puteti publica, transmite sau face referire in nici un fel la mesaje care contin virusi sau orice alte secvente de cod care se dovedesc a fi distructive sau care pot intrerupe, elimina sau limita functionalitatea notapublica.ro sau a oricaror alte sisteme informatice (hardware sau software);
  • Nu puteti publica, transmite sau face referire la nici un fel de "joc piramidal" sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane;
  • Nu puteti publica niciun mesaj care sa nu se refere la subiectul in discutie (off-topic) (avind in vedere atat atat argumentul votului, dar si comentariile subsecvente) sau in care limbajul sa fie considerat ca necivilizat.

Moderatorii notapublica.ro, in cazul in care sunt notificati sau descopera orice abateri de la oricare din articolele din prezentii Termeni si Conditii, pot decide in mod unilateral sa aplice orice sanctiune a respectivei abateri, inclusiv, dar nelimitat: trimiterea unei notificari pentru corectarea abaterilor, ascunderea continutului astfel incat el sa nu fie vizibil altor utilizatori ai site-ului, arhivarea votului, stergerea sau editarea continutului in cauza sau stergerea contului utilizatorului care a realizat respectiva abatere.

8. Garantii si Exonerarea de raspundere

8.1. Prin transmiterea mesajelor dvs. catre sau prin intermediul oricarui mijloc de comunicare, sunteti de acord ca dumneavoastra sunteti singurul responsabil si veti despagubi notapublica.ro pentru orice paguba, costuri sau limitari de profit care apar ca urmare a postarii, transmiterii sau referintei de catre dvs. a unor mesaje al caror continut incalca prevederile limitarilor de la punctul 7. Prin prezentul document intelegeti si acceptati faptul ca asociatia noastra va transmite datele dumenavoastra catre organele de ancheta, in cazul in care, ca urmare a publicarii unui mesaj, se porneste o investigatie penala sau se intenteaza o actiune judecatoreasca.

8.2. Desi in fiecare moment face eforturi in vederea asigurarii calitatii si corectitudinii mesajelor publicate in site, notapublica.ro nu poate garanta, expres sau implicit, in privinta continutului, a software-ului ori a produselor si serviciilor publicate sub egida sa. notapublica.ro nu isi asuma raspunderea pentru nicio dauna, pricinuita direct sau indirect, pentru nicio lipsa de profit directa sau indirecta, suferite ca urmare a utilizarii sau a intreruperii utilizarii ori a lipsei regularitatii informatiilor si serviciilor furnizate de site.

8.3 Sunteti de acord sa exonerati de raspundere notapublica.ro pentru orice actiuni judiciare sau extrajudiciare si sa acoperiti cheltuielile de judecata si orice alte cheltuieli care ar putea sa apara ca urmare a incalcarii de catre dvs. a clauzelor prezentelor Termeni si Conditii.

9. Forta Majora

notapublica.ro, parternerii sau utilizatorii sai nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare in continutul furnizat pe site-ul nostru, rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa notapublica.ro. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare al echipamentului tehnic de la notapublica.ro, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele notapublica.ro, erorile de operare, greva etc.

10. Modificarea termenilor

10.1 notapublica.ro isi rezerva dreptul sa schimbe termenii si conditiile fara indeplinirea unor alte formalitati. Atunci cand acesti termeni se vor modifica, notapublica.ro va va notifica prin intermediul emailului sau printr-un mesaj in contul dvs. de utilizator al notapublica.ro si prin publicarea in prima pagina a siteului, a unui link care face trimitere la noua forma a prezentului document. Accesul in site si folosirea serviciilor noastre dupa momentul notificarii sau al afisarii linkului privind schimbarile pe prima pagina a siteului implica faptul ca v-ati dat acordul asupra noilor termeni.

10.2 Prezentele termeni si conditii se completeaza cu informatiile referitoare la procesarea datelor cu caracter personal ce poti fi accesate in Politica privind datelor personale.

11. Legea guvernanta

Drepturile si obligatiile partilor, impuse de prezentele termeni si conditii, precum si toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate si guvernate de legea romana in vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi solutionat pe cale amiabila, iar in cazul in care solutionarea amiabila nu este posibila competenta va reveni instantelor romanesti de la sediul notapublica.ro.

12. Alte informatii

Prezentele termeni si conditii au fost adoptate astazi, 19/07/2012 si pot fi accesate la adresa www.notapublica.ro/termeni-conditii/.