Întrebări Frecvente


Câteva din cele mai frecvente / interesante întrebări primite:


Cei care nu există pe facebook nu pot vota?

Fiind vorba de vot, este foarte important modul de autentificare. Am optat pentru formula de login cu contul de Facebook deoarece aceasta este o metodă simplă de login și asigură deja un anumit grad de protecție în ceea ce privește identitatea reală și unicitatea votului.

În versiunea 2.0 vom introduce și posibilitatea de înregistrare pe site, cu un mecanism de verificare.


Media in general, dar mai ales cea on-line sau video alocă spațiu uriaș politicii, chiar si celei ”mici”, locale (e drept, la nivel de oraș mediu se cam opreste). De ce crezi că această platformă va sensibiliza mai mult politicienii decât o fac acum televiziunile?

Nu există concurență cu mass-media. Platforma nu își propune să informeze, cel puțin nu în modul clasic mass-media, în care câțiva vorbesc si mulți asculta. Nu cred ca ducem lipsă de informații, cred că suntem bombardați cu prea multe informații și nu mai reușim să selectăm. Singurul flux de informații va fi cel de tip forum, de la toți către toți, lăsăm fiecărui cetățean dreptul de a fi jurnalist, de a informa si a convinge restul opiniei publice.

Nota Publică nu infomează, doar centralizează informațiile, le cuantifică, din vacarmul general pro-contra, încercăm să sintetizăm o cifră care să indice percepția generală asupra unei persoane publice.


De ce aș intra pe acest site dacă nu am și informația la dispoziție? Doar pe baza argumentelor celorlalți nu îmi pot construi o opinie corecta. De ce m-aș informa de pe alte site-uri ca mai apoi să votez aici? O pot face și pe site-urile de știri.

Nu ne propunem să informăm, cel puțin nu one-to-many. Informarea este doar de tip forum, many-to-many. Informații sunt peste tot, le culeg de unde vreau, mai arunc un ochi și peste argumentele celorlalți și îmi formez o opinie proprie. Pe site-urile de știri votez știrea, nu persoana.


Argumente: ce te face să crezi că ”argumentele” vor avea baze reale? Buna credință a utilizatorilor? În plus de ce nu aș vota pentru/contra doar pt că îmi/nu-mi place cum vorbește personajul!?!? Am acest drept constituțional! Un bun orator, de ex., mă poate fermeca, chiar daca nu spune nimic de esență!

Și faptul că votezi pro/contra pentru că îți place / nu îți place cum vorbește personajul este tot un argument! Dacă nu au baze reale cand argumentează pe site, ce te face să crezi ca vor avea baze reale cand vor vota în cabina de vot? Pe site incercam doar sa "fortăm" fiecare votant sa stea 2 minute să se gândească, să îsi justifice în primul rand lui însuși de ce votează așa. Să nu arunce votul doar ca să scape de o sarcină. Faptul că eu am dat un singur argument nu înseamnă că nu am în cap alte 1000 de argumente si contraargumente. Trebuie însă să îl aleg pe cel decisiv.


Cine va modera bătălia argumentelor? Dar limbajul? Bănuiesc ca îți dorești un trafic cât mai intens, ești pregătit să moderezi discuțiile rapid? Utilizatorii on-line nu au răbdare, se plictisesc repede si pleaca spre site-uri unde feed-back/ul vine în timp real (fie că e, fie că nu e moderator).

Am decis să construim platforma treptat, am început cu o variantă foarte simplă și dorim să o dezvoltăm pe baza feedback-ului constant de la utilizatori, să crească precum un organism viu. Avem multe planuri (reply la argumente, aprecierea argumentelor de către ceilalți cetățeni, moderarea discuțiilor de către cetățenii cei mai activi), le vom implementa treptat. Vom modera doar limbajul și verificăm dacă argumentul este real, se referă la subiectul analizat. Începem cu un grup de moderatori voluntari și avansăm spre un sistem în care moderatori vor fi chiar utilizatorii.


Daca aveți alte întrebări vă rugăm să ne contactați.