Politica privind datele personale


Versiunea 1.0, adoptata la data de 19.07.2012

1. Informatii generale

Aceast document are rolul de a va informa cu privire la ce date cu caracter personal colectam de la dvs., scopul colectarii cum si unde am putea folosi aceasta informatie, cum intelegem noi sa protejam informatia colectata de la dvs., cine are acces la informatia colectata de la dvs. si cum pot fi corectate in timp inadvertentele din informatia preluata.

Despre noi

Asociatia Opinia Publică Activă (denumit in continuare operator) are sediul in Brasov, str. Muresenilor nr.18 ap.7, jud. Brasov, figureaza inregistrata in Registrul asociatiilor si fundatiilor al Judecatoriei Brasov, la pozitia 65/31.05.2012, adresa email: .

Asociatia Opinia Publica Activa respecta legislatia romana in vigoare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, in speta Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice.

Scopul colectarii datelor este posibilitatea de a publica opinia dvs. pe notapublica.ro in mod autentificat si de a asigura vizitatorii site-ului ca opinia este trimisa de o persoana reala.

Drepturile dumneavoastra

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor pesonale, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor personale colectate de catre noi.

Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Asociatia Opinia Publica Activa cu sediul in Brasov, str. Muresenilor nr.18 ap.7, jud. Brasov, Tel: 0268/470007 sau prin e-mail la .

2. Exceptii

In cazul datelor personale ale persoanelor publice, acestea pot fi prelucrate de catre Operator in conformitate cu exceptia prevazuta la art 11 din legea 677/2001:

"Prevederile art. 5, 6, 7 şi 10 din legea 677/2001 nu se aplică în situaţia în care prelucrarea datelor se face exclusiv în scopuri jurnalistice, literare sau artistice, dacă prelucrarea priveşte date cu caracter personal care au fost făcute publice în mod manifest de către persoana vizată sau care sunt strâns legate de calitatea de persoană publică a persoanei vizate ori de caracterul public al faptelor în care este implicată."

3. Ce informatii colectam

Operatorul colecteaza informatii de la utilizatorii sai in trei modalitati - direct de la utilizator, din rapoartele traficului inregistrat de serverele care gazduieste siteurile noastre si prin intermediul cookieurilor.


3.1. Informatie furnizata direct de utilizator: atunci cand va faceti un cont la notapublica.ro, va putem intreba care este numele dvs., care este adresa dvs. de e-mail, numarul dvs. de telefon si va putem cere alte informatii personale, pentru a va putea identifica in calitate de utilizator al contului cu numele dvs.

Daca alegeti optiunea de a va conecta prin contul de Facebook, aplicatia (apps) dezvoltata de notapublica.ro va avea acces la informatii de baza ale contului dvs. de Facebook, adresa dvs. de email, locatia dvs., IDul intern de utilizator Facebook, iar informatiile postate pe notapublica.ro vor fi mentionate cu numele contului de Facebook.

Aceste date personale care au fost date catre Facebook vor fi partajate cu notapublica.ro dupa obtinerea consimtamintului dvs. prin autorizarea aplicatiei dezvoltate de notapublica.ro

3.2. Informatie din raportul de trafic al serverului: atunci cand vizitati un site web, dezvaluiti anumite informatii despre dvs., ca adresa dvs. IP, ora vizitei dvs., locul de unde ati intrat in siteurile noastre. notapublica.ro, ca si alti operatori, inregistreaza aceaste informatii pentru o perioada de timp determinata. Notapublica.ro foloseste servicii externe de analiza a traficului, cum ar fi Google Analytics.

3.3 Cookieuri: in ideea de a oferi un serviciu personalizat utilizatorilor nostri, notapublica.ro poate folosi cookieuri pentru a facilita stocarea si urmarirea preferintelor dvs. Spre exemplu, putem folosi cookieuri pentru a va putea identifica si a nu va loga de fiecare data cind reveniti pe site.

Cookieurile sunt fisiere de tip ".txt", oferite browserului dvs. de un server web si stocate apoi pe hard-discul computerului dvs.. Folosirea cookieurilor este un standard actual la multe dintre siteurile importante pe care le vizitati.

Majoritatea browserelor sunt setate sa accepte cookieuri. Daca insa preferati acest lucru, puteti reseta browserul dvs. fie sa va anunte ori de cate ori primiti cate un cookie fie sa refuze chiar acceptarea cookieurilor. Trebuie insa sa aflati ca unele sectiuni ale siteului nostru nu vor putea fi vizualizate normal daca ati setat browserul dvs. sa respinga cookieurile.

Utilizatorii care nu doresc accesul tertilor la datele stocate pe calculatorul dvs. (cookie-uri) pot folosi setarile browserului folosit pentru stergerea sau blocarea acestora. In ajutorul utilizatorilor nostri va indicam modul in care principalele trei browsere de pe piata permit acest lucru:

4. Cum si cand folosim informatiile

notapublica.ro foloseste informatia colectata de la dvs. in mai multe feluri, in functie de tipul de informatie colectat:

4.1. Informatie furnizata direct de utilizator: aceasta informatie este folosita in scopul verificarii identitatii dvs. si a publicarii informatiilor trimise sub numele dvs. De asemenea, in masura in care ati optat pentru primirea newsletter-ului nostru, vom folosi datele primite de la dvs. pentru corecta personalizarea acestuia si informarea dvs.cu privire la noutatile de pe notapublica.ro;

4.2. Informatia colectata din raportul de trafic al serverului (asa-numitele log-uri de trafic) administrat de notapublica.ro: acest tip de informatie ne ajuta sa identificam care sectiuni ale siteurilor noastre, respectiv care produse sunt de interes pentru utilizatori. notapublica.ro colecteaza pe o perioada determinata adresele IP ale utilizatorilor sai in scopul administrarii sigure a sistemului nostru informatic, in scopul evitarii activitatilor infractionale.

4.3. Informatia colectata prin intermediul cookieurilor: notapublica.ro foloseste cookieuri pentru a va permite folosirea cat mai utila a serviciilor noastre si in scopul obtinerii de informatii statistice care sa ne permita imbunatatirea serviciilor noastre. Cookieurile va permit sa salvati parolele dvs. de acces si preferintele dvs. astfel incat sa nu fiti nevoit sa le introduceti din nou data viitoare cand ne veti vizita. Alte terte parti, cum ar fi cele care colecteaza date de trafic (de ex. Google Analytics) sau cele apartinand retelele sociale (de ex. Facebook) integrate pe paginile Notapublica.ro pot utiliza cookie-uri pentru scopuri de colectare a informatiilor de trafic sau, respectiv, de a permite partajarea continutului cu reteaua sociala specifica.;

5. Cum protejam informatiile colectate de la dvs.

Confidentialitatea si protectia informatiilor colecatate de la dvs. sunt de o importanta vitala pentru noi. notapublica.ro nu ofera informatia colectata unor terti fara consimtmantul dvs. expres si prealabil. Orice statistica privind traficul utilizatorilor nostri, pe care o vom oferi catre terte retele de publicitate sau catre siteuri partenere, este furnizata doar ca ansamblu de date si nu include nici o informatie identificabila personal despre nici un utilizator individual.

Accesul dvs. la anumite servicii si informatii din cadrul siteului este protejat de o parola. Va recomandam sa nu dezvaluiti nimanui aceasta parola. notapublica.ro nu va va cere niciodata parola conturilor dvs in mesaje sau telefoane nesolicitate. Va sfatuim deci sa nu dezvaluiti aceasta parola persoanelor care va cer acest lucru. Mai mult, daca este posibil, trebuie sa va amintiti sa semnati “logout” din contul dvs. din cadrul serviciilor online oferite de notapublica.ro la sfarsitul fiecarei sesiuni de utilizare a acestora. Va sfatuim de asemenea sa inchideti fereastra browserului in care ati lucrat la sfarsitul navigarii dvs. in siteurile sau serviciile furnizate de notapublica.ro.

Aceste sfaturi sunt destinate sa inlature accesul persoanelor neautorizate la informatiile dvs. personale sau la corespondenta dvs. atunci cand lucrati intr-o retea de computere aflata intr-un loc public (in cafenelele internet, spre exemplu).

Din pacate, nici o transmisie de date prin intemediul internetului nu poate fi garantata a fi 100% sigura. In consecinta, in ciuda eforturilor noastre de a va proteja informatia personala notapublica.ro nu poate asigura sau garanta securitatea informatiilor transmise de dvs. catre noi, catre si de la serviciile noastre online sau produsele noastre. Va avertizam asadar ca orice informatie trimisa catre noi se va face pe propriu dvs. risc.

In momentul in care noi primim informatiile transmise de dvs. insa, va garantam ca vom depune toate eforturile pentru a asigura securitatea acestora in sistemele noastre, conform standardelor de securitate impuse de legislatia romana in vigoare.

6. Cine are acces la informatiile colectate de la dvs.

notapublica.ro nu va dezvalui nici un fel de date cu caracter personal despre utilizatorii sai catre terte parti fara a primi mai intai consimtamantul expres al utilizatorilor in aceasta privinta.

In acelasi timp insa, notapublica.ro poate dezvalui informatii identificabile personal atunci cand legea prevede expres acest lucru, cand este cerut de o autoritate competenta sau cand acest lucru este necesar pentru protejarea drepturilor si intereselor notapublica.ro.

In concluzie, atunci cand accesati site-ul notapublica.ro si sunteti rugat sa ne dezvaluiti informatii despre dvs., veti dezvalui aceste informatii doar site-ului notapublica.ro, cu exceptia cazului cand serviciul sau informatia respectiva este oferita in parteneriat cu un alt site sau serviciu.

De fiecare data insa cand un astfel de serviciu este furnizat in parteneriat, veti fi informat asupra acestui lucru. In ideea de a va furniza servicii la standarde cat mai inalte, este necesara partajarea informatiilor dvs. personale cu siteul sau serviciul copartener. Daca nu doriti ca aceste date ale dvs. sa fie partajate, puteti proceda in consecinta prin a nu permite transferul datelor prin neutilizarea acelui serviciu particular.

Daca alegeti insa sa acceptati partajarea datelor, trebuie sa intelegeti ca funizorii serviciului in parteneriat pot avea practici separate de confidentialitate si de colectare a datelor. notapublica.ro nu are nici un fel de control si nu poate garanta asupra tuturor aspectelor juridice pe care le implica folosirea acestor practici independente de confidentialitate.

7. Cum putem corecta erorile din datele colectate de la dvs.

Daca va creati un cont la unul dintre serviciile noastre, va putem trimite un e-mail de confirmare prin care sa va oferim detaliile noului dvs. cont. Mesajul de confirmare va fi trimis la adresa de e-mail pe care ne-ati furnizat-o si va descrie modalitatile prin care dvs. puteti modifica sau sterge datele contului pe care tocmai l-ati creat. Va sfatuim sa pastrati acest e-mail de confirmare, mai ales ca acest contine si informatii care va pot fi utile atunci cand apar probleme in accesarea serviciilor noastre. De asemenea, in acest email va este explicata procedura de accesare a datelor furnizate de dumneavoastra, respectiv de corectare a eventualelor greseli care ar fi aparut in introducerea acestora.

9. Mesaje comerciale nesolicitate

notapublica.ro se pronunta impotriva trimiterii de mesaje comerciale nesolicitate pentru care nu are acordul explicit al utilizatorului. (spam). Va oferim posibilitatea de a va abona la newsletterul nostru si fara a fi un utilizator inregistrat. De asemenea, veti avea posibilitatea sa va desubscrieti in orice moment de la acest newsletter, atit printr-un link din fiecare email trimis, cit si pe pagina contului dvs de pe notapublica.ro.

10. Alte informatii

Prezenta politica privind datelor personale a fost adoptata astazi, 19/07/2012 si poate fi accesata la adresa www.notapublica.ro/confidentialitate/ urmand ca in viitor, ori de cate ori o modificam, sa facem publica noua varianta pe prima pagina a websiteului notapublica.ro si veti primi o informare in acest sens in contul dvs. de utilizator.